Het voordeel van tweedehands trapliften

Een van de grootste voordelen van een traplift die al is gebruikt, is natuurlijk het prijskaartje. Deze liften kosten slechts een fractie van de oorspronkelijke prijs. Gemiddeld besparen senioren ongeveer 50% op de aankoopprijs van dit hulpmiddel. Het installeren van dit soort hulpmiddelen wordt bovendien aantrekkelijker gemaakt dankzij nieuwe regelgevingen.

Gemeentes stimuleren thuisblijvers met de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Dankzij deze wet krijgen ouderen een vergoeding voor de onkosten die ze maken om hun huis toegankelijk te houden. Ook blijversleningen worden steeds vaker verstrekt. Deze regelingen maken het mogelijk om huizen levensloopbestendig te maken voor een voordelige prijs. Zo wordt het voor steeds meer senioren haalbaar om langer thuis te blijven wonen.

Een kwalitatieve traplift

Een traplift moet natuurlijk aan de hoogste kwaliteit voldoen. Er zijn verschillende bedrijven die de verkoop in tweedehands trapliften faciliteren. De marktleider op dit gebied is 123Trapliften. Senioren die een tweedehands traplift kopen, krijgen deze geleverd alsof het een gloednieuw exemplaar is. Dit betekent dat er ook garantie gegeven wordt. De trapliften worden grondig nagekeken en hersteld indien dat nodig is.

De kwaliteit is dus hetzelfde als een nieuwe traplift, alleen kosten deze tweedehands exemplaren slechts een fractie van de oorspronkelijke prijs. Hierdoor wordt het aanschaffen van noodzakelijke hulpmiddelen veel laagdrempeliger. Ouderen en mindervaliden die deze aanschaf niet kunnen bekostigen, hebben ook de mogelijkheid om een traplift te huren. Dit drukt de kosten en zorgt ervoor dat iedereen de hulp krijgt die hij nodig heeft. Zo kan iedereen zo lang mogelijk genieten van zijn eigen huis.