Investering

Hein van Hulzen (78) en zijn vrouw Corrie (81) hebben er alvast twee laten installeren. Gelukkig hebben ze nu nog geen moeite met lopen. Maar je kunt het natuurlijk nooit weten. “Je weet nooit of en wanneer je eventueel iets gaat mankeren. Het laten plaatsen van een traplift is voor ons dus eigenlijk een investering in de toekomst.

We wonen naar alle tevredenheid in een fijn appartement in Kampen, heel gemoedelijk en met een mooi uitzicht, en hebben hier een goed leven. Verhuizen willen we zeker niet. Wat mij betreft blijven we hier zitten tot de laatste snik”, zegt Hein van Hulzen.

Gemak

Met het gemak van de traplift kunnen hij en zijn vrouw misschien wel langer in hun appartement op één hoog blijven wonen. Of eigenlijk, met de twee trapliften die nu zijn geïnstalleerd.

Wat mij betreft blijven we hier zitten tot de laatste snik.

“We hebben twee woonlagen boven elkaar en hebben zowel een traplift naar de woonkamer, als naar de verdieping met de slaapkamer en badkamer daarboven. We doen nu alles te voet en gebruiken de lift nog niet. Maar misschien wel in de toekomst.

In de tussentijd kan de hond die we binnenkort hopen te krijgen op het stoeltje van de lift, als dat nodig is.”

Voordelen

Een van de voordelen is dat de lift ook geluidloos is, vindt het echtpaar. Van Hulzen: “Er is ons daarnaast verteld dat de trapliften ook werken als er bijvoorbeeld een stroomstoring is, dankzij het gebruik van accu’s. Dat is wel zo fijn en voorkomt dat je opgesloten raakt. Ik denk dat als we de liften echt nodig hebben, we vaker naar de bovenverdieping zullen gaan dan als we zonder zouden zitten.

Ze zijn gemakkelijk in gebruik; op de leuning van de stoel zit een knopje om de traplift te bedienen, maar hij is ook op afstand bedienbaar. Ik vind het echt een ideale oplossing. En het mooie was dat de trapliften ook nog eens heel vlot waren geïnstalleerd.”