Lees hoe de video tot stand is gekomen

Opticien Hans Bootsveld en zijn klant Marcel Oost hebben afgelopen week meegewerkt aan een pilotfilm van For Local Heroes Only. Zij werden begeleid door de regisseur en cameraman van ‘Man bijt hond’.

Mooi initiatief

“Ik was direct enthousiast toen Michelle van Tol van For Local Heroes Only (FLHO) mij benaderde met het idee een film te maken met een van mijn klanten”, vertelt Hans Bootsveld, eigenaar van Hans Bootsveld Brillen in Grou. “Toen ik hoorde dat het team van ‘Man bijt hond’ de opnamen zou verzorgen was ik overtuigd dat het resultaat er prima uit zou zien.

”Het idee was om bij de klant thuis of op het werk langs te gaan en daar de tijd te nemen voor een goed gesprek. “Naar mijn mening is dat prima gelukt. Marcel en ik hebben ruim twee uur lang met elkaar gesproken.”

“Je gunt elkaar het beste”

De opnamen vonden plaats in Hotel Café Restaurant Oostergoo, het bedrijf dat Marcel in 1999 samen met zijn vrouw Annemarie overnam van de vorige eigenaar. “Sindsdien zijn wij al klant bij Hans.

Je hebt in die jaren zo’n goede band opgebouwd dat je elkaar het beste gunt.

Toen hij mij vroeg om hieraan deel te nemen, heb ik geen moment geaarzeld. Je hebt in die jaren zo’n goede band opgebouwd dat je elkaar het beste gunt.

Als Hans hiermee kan laten zien wie hij is en hoe hij werkt, dan werk ik daar graag aan mee.”

Geen angst voor de camera

Je hoort wel eens dat mensen zo opgaan in het gesprek dat zij de camera vergeten. “Dat was bij mij niet het geval. De regisseur en de cameraman deden hun werk zo onopvallend mogelijk, maar ik was me steeds bewust dat die camera draaide.

Toch voelde ik me op mijn gemak. Ik heb niets te verbergen en ik weet dat ze integer omgaan met het beeldmateriaal. Bovendien vond ik het wel fijn om eens de tijd te nemen om elkaar beter te leren kennen. Uiteindelijk hebben wij ook over heel persoonlijke zaken gesproken zoals onze adoptiekinderen en het overlijden van mijn ouders.”

Mooie ervaring

De opticien kijkt terug op een mooie ervaring. “Het is toch spannend als je zo in het centrum van de belangstelling staat. Gelukkig werd ik prima voorbereid en begeleid door het opnameteam. Daardoor heb je op het moment niet eens in de gaten dat je zo lang met elkaar aan het praten bent.”

Hans is blij dat hij mee heeft kunnen werken aan deze pilot. “Ik vind het fantastisch dat ik deze kans heb gekregen. Dit is zoveel leuker dan een gewone advertentie. Wat dat betreft bedenken ze bij FLHO altijd wel bijzondere acties.”

"Het idee achter de filmpjes is de zelfstandige opticiens uit te nodigen uit hun comfortzone te stappen en met een fris oog naar hun klanten en hun communicatie te laten kijken. Dat is met deze pilot meer dan geslaagd", aldus initiatiefnemer Michelle van Tol van For Local Heroes Only. Vandaar ook die knipoog naar het Abbey Road-album van The Beatles. Kijk op de website en facebookpagina van FLHO voor meer info.

Foto's achter de schermen