“Wilco kroop ineens gillend van de pijn over de grond. Natuurlijk belde ik direct mijn dierenarts. Die kon bij het lichamelijk onderzoek niets vinden en wist niet goed waarom Wilco zo’n pijn had. Ik heb toen gevraagd om een verwijzing voor een gespecialiseerde kliniek.

Ook zij konden niet zo snel een diagnose stellen, maar zij stelden wel voor om Wilco een paar dagen op te nemen om verder onderzoek te doen. Uit dat onderzoek bleek dat Wilco waarschijnlijk het Prikkelbare Darm Syndroom heeft. Een aandoening die ook bij mensen voorkomt. De specialist heeft een speciaal medicijn voorgeschreven. Dat middel was toen nog als proef verkrijgbaar maar is gelukkig inmiddels officieel erkend en wordt deels vergoed.

Uit dat onderzoek bleek dat Wilco waarschijnlijk het Prikkelbare Darm Syndroom heeft

Dankzij die medicatie en een speciaal dieet is Wilco weer helemaal de oude. Heel soms, als hij iets van straat eet of als iemand hem ongevraagd een koekje geeft, heeft hij nog last van zijn darmen. Maar dan is het gewoon een kwestie van even rustig aan doen en dan verdwijnen de klachten weer.”