Tamar Schoonen

Student geneeskunde aan Erasmus Universiteit Rotterdam

Hoe bewust ben jij bezig met voeding en tussendoortjes?

“Heel bewust. Ik studeer geneeskunde. Dan ben je best wel bezig met een gezonde leefstijl. Ik ben ook model, dus ik moet een beetje op mijn lijn letten.”

Als je een tussendoortje neemt, kies je dan voor lekker of voor verstandig?

“In mijn geval allebei. Ik vind gezonde tussendoortjes heel lekker. Je kunt mij echt blij maken met een appel, banaan of peer. Ik eet ook wel koekjes hoor, en ook met suiker, maar dan niet gelijk een hele rol.”

Stimuleert de universiteit verstandige tussendoortjes?

“Absoluut. In het ziekenhuis zit een AH to go. Die hebben heel veel vers fruit. In het restaurant kun je gezonde broodjes en soep krijgen, en in de faculteit zit een espressobar waar ze ook fruit verkopen.”


Luna Lein

Leerling van het Rudolf Steiner College te Rotterdam

Hoe bewust ben jij bezig met je voeding en je tussendoortjes?

“Ik ben opgegroeid met biologisch eten. Dan is het op een gegeven moment heel logisch om te kiezen voor verstandige en verantwoorde voeding.”

Als je een tussendoortje neemt, kies je dan voor lekker of voor verstandig?

“Ik ben natuurlijk wel een middelbare scholier. Het moet ook lekker zijn. Ik heb zo’n tussendoortje in de kleine pauze ook wel nodig. Gelukkig zijn er voldoende lekkere biologische tussendoortjes verkrijgbaar.”

Stimuleert het college verstandige tussendoortjes?

“Zowel in de kantine als in de automaat kun je alleen biologisch en fair trade producten krijgen. Dat varieert van gezonde broodjes en soep tot koekjes, chocola, popcorn en chips. Maar zelfs die popcorn bevat weinig suiker.”