Fotograaf: Mitchel van Voorbergen

Benine Bijleveld

Foodblogger van benineskitchen

Zelf weet ik inmiddels zes jaar dat ik geen gluten meer kan eten, natuurlijk vind je dat in het begin flink k*t maar sindsdien probeer ik dit naar iets positiefs om te zetten. Want já, je kunt nog steeds ontzettend lekker eten en já het is goed te doen.

Met mijn food blog en Instagram @benineskitchen probeer ik mensen te bewegen die glutenvrij moet of willen eten om meer zelf te gaan koken. Voor hen zelf of voor het hele gezin. Werk met mooie en verse producten, dan hoeft het allemaal niet zo lastig te zijn.

Daarnaast moet je ook gewoon durven. Durf nieuwe gerechten en durf fouten te maken in de keuken, het is namelijk zo tof om nieuwe creaties uit je eigen handen te proeven. Ook als dat betekent dat je soms alles in de prullenbak kunt gooien.

De community die je om je heen verzamelt door de jaren heen is echt te gek. Zo nu en dan krijg ik berichtjes van mensen die pas zijn begonnen met een glutenvrij dieet en nog met hun handen in het haar zitten. Die persoonlijke verhalen doen mij echt wat en laten mij beseffen dat ik mensen kan helpen. Zo bijzonder.

Als ik naar de toekomst kijk, is het mijn doel om dé glutenvrije blog van Nederland te worden. Het is tijd dat de taboe die op het thema glutenvrij rust, doorbroken wordt.