Halotherapie, oftewel zouttherapie, voelt zo verfrissend als een verblijf aan zee. Deze therapie wordt wereldwijd al veel toegepast en is ook in Nederland beschikbaar. In de zoutkamers van verschillende halotherapiecentra door het hele land wordt het natuurlijke microklimaat uit de mediterrane zoutgrotten nagebootst en kan het zout zijn heilzame werking doen.

Deze medicijnvrije en 100% natuurlijke behandelwijze verlicht de symptomen van luchtweg- en huidaandoeningen en versterkt het natuurlijk immuunsysteem. U krijgt meer lucht!

Natuurlijke zoutdeeltjes maken het systeem schoon

De zoutkamer is voorzien van natuurlijk steenzout op de muren en de vloer. Een verstuiver (halogenerator) van hoge kwaliteit blaast zoutdeeltjes in de allergeenvrije lucht die u inademt en de luchtwegen reinigen.

''Halotherapie werkt ontstekingsremmend en versterkt het immuunsysteem''

Vastzittend slijm wordt minder taai en langzaam losgemaakt, luchtwegirritaties verminderen, opgezette slijmvliezen slinken en u krijgt het minder benauwd. Ook werkt halotherapie ontstekingsremmend en het immuunsysteem versterkt waardoor men minder vatbaar is.

Halotherapie is ook voor mensen die (nog) geen longaandoening hebben, maar bijvoorbeeld roken of aan (top)sport doen. Woont u in een omgeving waar veel luchtvervuiling is, dan kunt u halotherapie zien als een vorm van preventie voor u en uw kind.

Bewezen werking

Halotherapie bestaat al heel lang en vindt zijn oorsprong in mediterrane zoutmijnen. De bewezen werking van halotherapie is aangetoond in diverse medische en wetenschappelijke onderzoeken en artikelen,

''Halotherapie bestaat al heel lang en vindt zijn oorsprong in mediterrane zoutmijnen''

maar vooral uit de praktijk en door de positieve ervaringen van cliënten. Na een aantal sessies zijn de eerste resultaten al merkbaar. Vastzittend slijm komt los en wordt makkelijker opgehoest en men kan vrijer ademen.

 

Geen bijwerkingen

Veel mensen met luchtweg- of huidklachten ervaren bijwerkingen van door artsen voorgeschreven medicijnen. Halotherapie biedt daarvoor een alternatief zonder bijwerkingen.

Vergoeding door verzekering

Steeds meer mensen worden door hun huisarts, specialist of fysiotherapeut doorverwezen.Halotherapie wordt vergoed door Zorg en Zekerheid.

De halotherapiecentra zijn momenteel in gesprek met meerdere verzekeringsmaatschappijen. Uw vergoeding en hoeveel sessies er verwacht nodig te zijn, kunt u bespreken bij een halotherapiecentrum.


Benieuwd naar de mogelijkheden van Halotherapie bij jou in de buurt? Neem contact op met één van de onderstaande zoutkamers:

Of wil jij een zoutkamer laten bouwen?