‘Wil je stoppen met roken, dan moet je acupunctuur proberen’, hoor je vaak. En dat klopt ook. Acupunctuur is een geweldige ondersteuning bij het stoppen met roken, onder andere omdat de nare ontwenningsverschijnselen niet of nauwelijks optreden. De kans dat u het volhoudt, wordt daardoor aanzienlijk groter!

Acupunctuur bij longklachten

De luchtwegen zijn een belangrijk onderdeel van ons afweersysteem omdat ze in direct contact staan met de buitenwereld. Als het afweersysteem niet goed werkt, worden we gevoelig voor ziekten. Een acupunctuurbehandeling bij longklachten als astma en bronchitis versterkt het afweersysteem, zorgt voor ontspanning in de luchtwegen en borstkas en vermindert de slijmproductie.

''Als het afweersysteem niet goed werkt, worden we gevoelig voor ziekten''

Bij klachten als hyperventilatie en kortademigheid zorgt acupunctuur ervoor dat het ritme van de ademhaling rustiger en dieper wordt. Uw klachten verminderen of verdwijnen.

 

Seizoensgebonden klachten

Zijn uw klachten seizoensgebonden en heeft u last van hooikoorts, dan kan acupunctuur ervoor zorgen dat u weer van het voorjaar kun genieten. Prikkende ogen, niesbuien, een loopneus, benauwdheid; het wordt aanzienlijk minder als u regelmatig een acupunctuurbehandeling ondergaat.

U kunt ook kiezen voor een preventieve behandeling. Als u, voordat het pollenseizoen aanbreekt, begint met acupunctuur, werkt uw afweersysteem in het voorjaar optimaal en is de kans groot dat u geen of veel minder klachten hebt.

Er is echter meer. Acupunctuur werkt niet alleen op de longklachten zelf maar ook op de secundaire klachten die longpatiënten vaak ervaren, zoals slapeloosheid en vermoeidheid. Door de afname van deze klachten verbetert uw weerstand en neemt de kwaliteit van leven toe

Wilt u meer weten? Meer informatie vindt u op de website van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur: www.acupunctuur.nl