Eten met kleine hapjes

Dat je nu succesvol kunt afvallen door middel van een smallbite-beugel gecombineerd met effectieve coaching klinkt waarschijnlijk iets onbekender in de oren. Succesvol afvallen begint met het veranderen van je eetpatroon en met minder volume eten. Dat is precies waar de afslankbeugel zijn werk doet. Nadat de smallbite-beugel geplaatst is, kun je je mond namelijk niet veel verder meer openen dan ongeveer 12 millimeter.

Om je hieraan te kunnen houden, geeft een boogje die zich onder je lip bevindt, een prikkel tegen je tandvlees wanneer je je mond verder probeert te openen dan die 12 millimeter. Je hersenen leren deze prikkel te vermijden en daardoor ga je als vanzelf rustiger en met mate eten. Dit klinkt misschien wat heftig, maar je kunt nog prima praten, lachen en geeuwen. Grote happen nemen (en schransen) gaat alleen niet meer.

Gemiddeld hebben je hersenen zo’n 20 minuten de tijd nodig om een gevoel van verzadiging te krijgen. In die 20 minuten voel je je zeker zo verzadigd met de afslankbeugel, maar heb je aanzienlijk minder gegeten en minder calorieën tot je genomen dan zonder de beugel. Bijkomend voordeel: je gaat veel meer genieten van je maaltijden, omdat je een veel grotere smaakbeleving hebt en intenser eet. Cliënten geven aan dat ze met de beugel veel meer en beter proeven.

Effectieve begeleiding voor een gezondere leefstijl

Het laten plaatsen van de beugel is stap 1 van deze behandeling. Naast de permanente gedragsverandering door de beugel is het belangrijk dat men goed omgaat met voeding, dagritme en leefstijl. Iedereen die wel eens een dieet heeft gevolgd weet hoe moeilijk het is om op gewicht te blijven en het jojo-effect te omzeilen als je het gevoel hebt dat je er alleen voor staat. Daar speelt deze unieke behandeling op in door begeleiding van een gespecialiseerde coach in te schakelen die kennis heeft van de bronnen van een eetontsporing.

Zij helpt om structureel veranderingen aan te brengen in het eetgedrag om er een ontspannen en goede leefstijl op na te houden. Gezond eten en leven hangt niet alleen heel erg samen met de kwaliteit van de voeding, eten met regelmaat is ook heel belangrijk om een blijvend gewenst gewicht te behouden. Hierbij is het bijvoorbeeld belangrijk om een goede dagindeling te maken van wanneer je je eten inkoopt, je gaat koken, gaat eten, gaat slapen en momenten van ontspanning hebt. De coach helpt om dit op een goede en praktische wijze in te richten. Het doel van deze behandeling is dus substantieel afvallen en ontspannen omgaan met voeding zonder te lijnen en op een prettig en stabiel gewicht blijven.


Nathalie
Patiënt
 

30 kilo afvallen in 12 maanden

Nathalie kan uit ervaring spreken als je kijkt naar hoe succesvol de resultaten van deze methode zijn. Na de smallbite-beugel een jaar te hebben gedragen, viel zij maar liefst 30 kilo af. “Door alleen met kleine hapjes te eten, bewuster om te gaan met mijn voedingspatroon en meer te bewegen bereikte ik wat ik wilde: 30 kilo afvallen in 12 maanden.

En het mooie is: de kilo’s blijven eraf! De afslankbeugel is een hulpmiddel dat mij heeft geholpen om te stoppen met ‘zo snel mogelijk, zoveel mogelijk eten’ en door de coaching heb ik een heel ander leefpatroon ontwikkeld. Lijnen is voor mij  verleden tijd. Voor mij is dit echt een succesformule die ervoor heeft gezorgd dat ik al die overtollige kilo’s kwijt ben. Ik heb nu het figuur dat ik altijd al wilde. Ik straal weer zekerheid en geluk uit.”