Dezelfde IT-omgeving speciaal voor dentale markt

"Ze lossen niet alleen storingen op, maar bewaken voortdurend onze data en hardware en anticiperen en adviseren als er vernieuwingen nodig zijn." Ongeveer vijf jaar geleden kwam mondhygiëniste en ICT-coördinator Sonja Serlie in contact met het servicebedrijf.

"Het was op aanbeveling van de leverancier van het gebruikersprogramma Evolution. Vroeger hadden we als tandartsen, mondhygiënisten en tandtechnisch laboratorium allemaal een eigen computer. Inmiddels beschikken we over een gezamenlijke server en werken we in dezelfde IT-omgeving. Overal in ons gebouw kunnen we inloggen."

Het ICT-bedrijf heeft een beheerdienst die is gespecialiseerd in de dentale markt. Sonja: "Elke nacht wordt er online een back-up gemaakt van onze database met patiëntgegevens en digitale foto's, en ook wordt de stabiliteit van de server gecontroleerd. Bij een klacht of storing kijken ze op afstand mee. Ze adviseren als er nieuwe pc's nodig zijn, of extra geheugen om de snelheid van het systeem op peil te houden."

"Voor onze praktijk als zelfstandige mondzorgprofessionals is het echt een uitkomst dat er bedrijven zijn zoals Microminder. Daardoor kunnen wij ons volledig concentreren op waar wij goed in zijn: goede mondzorg leveren, terwijl zij ons daarbij optimaal met ICT ondersteunen."