Spelend leren

Iedereen weet dat het belangrijk is voor jonge kinderen om te spelen, want naast plezier is het ook een vorm van ontwikkeling. Hoewel ieder kind zich verschillend ontwikkelt, is spel bij elk kind een belangrijke motivator.

Op die manier hebben peuters niet alleen plezier, maar ontwikkelen ze zich ook op sociaal, motorisch en emotioneel gebied. Niet alleen spel, maar ook speelgoed dat speciaal is gemaakt om te motiveren en leren draagt bij aan de ontwikkeling.

Door met elkaar te spelen leren jonge kinderen hoe ze met elkaar moeten delen, communiceren en rekening houden met elkaar. Ook sluiten ze vriendschappen met elkaar en leggen ze ruzies bij.

Spelend leren is dus de meest natuurlijke en plezierige vorm van leren voor een kind, want al spelenderwijs, met elkaar of met speelgoed, ontdekken kinderen hun omgeving en zichzelf en worden creativiteit, fantasie, denkvermogen en het ruimtelijk inzicht gestimuleerd.

Een aantal producten waarbij spelen en leren hand in hand gaan:

Speelgoed Locomotief5 in 1 letter Locomotief voor kinderen van 12 tot 36 maanden

Het treintje is voorzien van knipperende pianotoetsen, cijfer- en dierentoetsen. De tandwielen helpt de kleine machinist spelenderwijs in de motorische en zintuiglijke ontwikkeling. Ook de taalontwikkeling wordt door het spelen met de letterblokken gestimuleerd.

Little LoveLittle Love - Bedtijd Baby voor kinderen van 1 tot 6 jaar

Dankzij de zorg voor hun baby krijgen kleintjes spelenderwijs houvast, verantwoordelijkheid en zelfvertrouwen. Slim verpakt in eindeloze liefde voor de babypop zijn motorische vaardigheden, taalontwikkeling, tastzin, rollenspel en auditieve aanmoedigingen.

Speelgoed Toet Toet verhaaltjesboekToet Toet Verhaaltjesboek voor kinderen van 6 tot 36 maanden

Sla de bladzijden om en luister naar het verhaal van Toet Toet Auto Bart Brandweer of druk op de toetsen om vrolijke zinnetjes en liedjes te horen, die tevens de taal en zintuigelijke ontwikkeling stimuleren. De knipperende gezichttoets en draaibare wielen dragen bij aan de motorische ontwikkeling.

Speelgoed Rol & Dol DalmatiërRol & Dol Dalmatiër voor kinderen van 12 tot 36 maanden

Druk op de interactieve toetsen om cijfers en kleuren te leren, of beweeg zijn oren en staart voor meer speelplezier en een stimulans van de motorische vaardigheden! De geluiden en liedjes bevorderen de taal- en zintuiglijke ontwikkeling.

Speelgoed Vrolijke vriendjes magische koetsVrolijke vriendjes - Magische Koets voor kinderen van 1 tot 5 jaar

De vriendjes en speelsets komen tot leven door middel van vrolijke zinnetjes, liedjes, beweging en knipperende lichtjes. Dit is niet alleen heel leuk, maar ook bevorderlijk voor de taalontwikkeling, de motorische vaardigheden en de fantasie van de peuter.