Als moeder van zoon Mees (9 jaar) heeft Bridget Maasland een duidelijke visie op het moederschap. “Als je je kind als eigen individu kunt zien in plaats van als een verlengstuk van jezelf, ben je volgens mij goed bezig.” Daarnaast vindt de presentatrice goede voeding en lekker bewegen belangrijk voor haar opgroeiende zoon.

Gezond eten heeft Bridget van huis uit meegekregen. “Zelfs toen biologisch eten nog ‘geitenwollensokken’ was, ging ik al met mijn ouders naar de reformwinkel. Ik ben opgevoed met respect voor de natuur, voeding en voor je eigen lijf. Dat probeer ik ook aan Mees mee te geven. Maar dat wil niet zeggen dat alles wat ik goed voor hem vind er ook ingaat”, aldus een lachende Bridget.

Gek op broccoli

Tegenwoordig is Mees gek op broccoli, maar dat is niet altijd zo geweest. Tot groot verdriet van zijn moeder lustte hij deze gezonde groente vroeger niet. Bridget liet het er niet bij zitten en bedacht een slimme truc. “Door de broccoli met een beetje room en Parmezaanse kaas te pureren, vond hij het wel lekker. Later heb ik dat weer langzaam afgebouwd en nu vindt hij broccoli heerlijk.

Volgens mij werkt dat bij jonge kinderen heel goed, de groente een beetje verstoppen.

Volgens mij werkt dat bij jonge kinderen heel goed, de groente een beetje verstoppen. Zo wennen ze toch aan de smaak.” Bridget gooit dan ook niet snel de handdoek in de ring als Mees iets niet lust. “

Wij hebben thuis de regel dat Mees één keer in de week iets nieuws moet proeven of iets wat hij eigenlijk niet zo lekker vindt nog een keer probeert. En dat werkt. Zo vond hij kiwi’s altijd verschrikkelijk en vorige week zei hij plotseling ‘o mam, nu vind ik het wel lekker’.”

Biologisch en volkoren

In huize Maasland wordt vers gekookt, met biologische producten. “Ik probeer ook zoveel mogelijk volkorenproducten te gebruiken. Wel merk ik dat als ik volkorenpasta meng met witte pasta, het er bij Mees makkelijker in gaat. Hij is al niet zo’n grote eter, dus soms kies ik daar dan voor.

Dat zijn trucjes, het hoeft ook niet altijd 100% goed te zijn.” Mees is ook gek op de kippensoep die zijn moeder maakt. “Ik doe er altijd noedels in, dat vindt hij heerlijk.”

Wij hebben thuis de regel dat Mees één keer in de week iets nieuws moet proeven

Als het om vleesvervangers gaat is Bridget terughoudend. “In die producten zit vaak veel soja en dat is niet zo goed voor jonge kinderen, zeker niet voor jongens.Heel af en toe koop ik het. Van die nep-kipstukjes vindt hij lekker.” Heeft moeder Bridget een avondje geen zin om te koken, dan kan ze haar zoon blij maken met sushi. “Ja, dat is echt zijn lievelingseten. Hoe kan het ook anders, hij is een kind uit Amsterdam-Zuid”, grapt ze.

Samen hardlopen

Natuurlijk hoort ook beweging bij een gezonde levensstijl. Voor Mees is dat geen probleem, hij is gek op sport en heeft volgens zijn trotse moeder ook echt een atletisch lijfje. “Ik laat hem zoveel mogelijk vrij in de keuze voor een sport. Hij doet nu breakdance en voetbal. Dat vindt hij geweldig.”

Een fijn wekelijks terugkerend moment voor moeder en zoon is samen hardlopen. “Ik loop één keer in de week hard en het leek Mees leuk om mee te gaan. Dus we hebben een paar mooie geavanceerde hardloopschoenen voor hem aangeschaft en nu doen we iedere week samen een rondje Vondelpark. Dat is superleuk! Ik heb het gevoel dat hij dan ook echt zijn hoofd even helemaal leeg kan maken en dat is goed.”

Dat Bridget extra aandacht besteedt aan een gezonde levensstijl is niet verwonderlijk. Haar zoon woont de helft van de tijd bij zijn vader: “Kijk, ik weet natuurlijk niet precies wat hij daar te eten krijgt. Dus ik denk dan, alles wat hij bij mij aan goede voeding binnenkrijgt, is alvast mooi meegenomen.”

Een leven in balans is wat Bridget voor Mees nastreeft en dat lijkt goed te lukken. “Nou heb ik ook wel geluk hoor. Mees is geen enorme snoepkont. Natuurlijk pakt hij wel eens een groot stuk chocola, maar daarna is het ook klaar.

En als ik soms het idee heb dat hij teveel achter zijn telefoon of iPad zit, dan zeg ik dat hij hem moet wegleggen en dat doet hij dan ook gewoon. Is hij ziek, dan gaat hij slapen en meestal gaat het daarna weer beter. Zijn lichaam herstelt dan gewoon door de rust die hij zelf neemt. Ja, ik heb het enorm getroffen met zo’n zoon.”