Voor Floor van Damme en haar man Vin is avondeten maken al lang geen probleem meer. "We koken allebei, maar vinden het niet leuk en zijn er niet goed in", vertelt Floor. "Toch lukt het ons om altijd een lekkere, gezonde maaltijd te koken. En we eten heel gevarieerd."

De familie Van Damme woont op een woonboot. Floor is zelfstandig interieurontwerper en werkt vaak thuis, Vin heeft een barbershop met drie man personeel. Op de dagen dat hij vrij is, haalt hij de kinderen van school, zij doet het de overige dagen. Dia is de oudste, een meisje van negen, de zoons zijn Pep van zeven en Lou van bijna vijf jaar.

"De kinderen vinden pappa's pasta het lekkerst, met gehakt, knoflook en tabasco", zegt Floor. "Ik maak ook weleens pasta, en we koken allebei ook aardappelen, groenten en vlees. Als we vrienden of familie op bezoek hebben, eten we vaak zelfgemaakte pizza's. We hebben een pizzaoven buiten staan, ik hoef alleen maar de groenten te snijden."

Boodschappen

Floor doet altijd de boodschappen, eens per week haalt ze alle spullen in huis. "Ik heb dan de gerechten voor alle dagen al in mijn hoofd, en ik let erop dat het lang goed blijft of dat ik het in kan vriezen. Ik heb er een hekel aan als ik eten weg moet gooien. Verder vind ik het belangrijk dat het gezond is en snel te bereiden, voor mij moet het avondeten in maximaal twintig minuten klaar zijn."

Ik heb er een hekel aan als ik eten weg moet gooien.      

"Wat ik altijd in huis heb," legt Floor uit, "zijn maaltijden vanBLIK. Die zijn lang houdbaar, makkelijk klaar te maken en helemaal op smaak. Het voordeel is dat ik op de zesde dag altijd nog een smakelijke maaltijd kan maken zonder opnieuw boodschappen te hoeven doen. Ik snijd wat overgebleven groenten, bijvoorbeeld courgette of broccoli, en dat combineer ik dan met vanBLIK en rijst."

"Er is bijvoorbeeld een maaltijd met biologische kip. Een voordeel is ook dat blik als materiaal oneindig maal recyclebaar is en vele malen duurzamer dan plastic verpakkingen die je steeds meer ziet."

De kids zijn volgens Floor niet heel kieskeurig met eten. "We eten een keer per week burritos, dat vinden ze lekker. En ze mogen ieder drie dingen kiezen die ze nooit hoeven te eten, zoals bruine bonen. Champignons eten we nooit, die lusten we alle vijf niet. Fastfood eten we zelden. Héél soms ga ik met de kinderen na school of sporten naar de snackbar. Dan eten we daar patat met een frikandel. Maar dat is echt maar hooguit eens per twee maanden."