Ze gaan flink aan de slag met een dieet en verbieden zichzelf alle dingen waar ze ooit zo van genoten. Ze bereiken binnen korte tijd veel resultaat, maar zijn doodongelukkig. Dat weten we, omdat we dit zelf ook hebben meegemaakt.

Geniet!

We hebben het allemaal moeten leren, maar zijn er inmiddels heilig van overtuigd: crashdiëten werkt niet, je lifestyle omgooien wel. Dat klinkt een stuk radicaler dan het eigenlijk is. Als je fitter wilt worden, lukt het je misschien heel even om al dat lekkers te laten staan, maar binnen de kortste keren komt er een moment dat je enorm snakt naar alles wat ‘slecht’ voor je is.

En dat is helemaal oké! Je mag best een beetje lief zijn voor jezelf. Heb je de hele week super gezond gegeten en weer een taart van een jarige collega afgewezen? Laat je gezonde leefstijl in het weekend dan even lekker los.

Balans is key

Ga uit eten en geniet alsjeblieft af en toe van een patatje. Je wordt niet dik van een keer zondigen, net als dat je niet fit wordt van sporadisch sporten. Maak duidelijke afspraken en beloon jezelf als jij je hier ook aan hebt gehouden. We beloven niet dat het makkelijk wordt, maar je maakt het wel een stuk leuker door de balans er in te houden.

Een fitte lifestyle moet leuk zijn en van je lichaam moet je houden, ook als daar af en toe een glaasje of reep te veel in gaat. Want het leven is veel te leuk om constant op dieet te zijn!

Wil je meer tips over een gezonde lifestyle? Bezoek dan fitgirlcode.nl voor jouw dosis motivatie!