Wat is voor jou een gezonde levenstijl?

“Voor mij betekent dat in balans zijn. Niet teveel van iets, maar ook niet jezelf dingen ontnemen. Je kunt niet het hele jaar door fit zijn en moet kunnen accepteren dat je soms minder fit bent. Soms moet je de teugels laten vieren.”

Hoe is een gezonde levensstijl bij jou ontstaan?

“We aten thuis vroeger biologisch en vegetarisch. Mijn moeder nam ons ook mee naar Ashrams. Ik mocht als kind geen suiker of kleurstoffen. Al vroeg ging ik op kamers en heb mij toen verzet door alles uit te proberen: vlees, snoepen en veel alcohol drinken. My Killer Body Motivation is ontstaan omdat ik meer controle wilde hebben over mijn lichaam. Ik was nooit dik, maar was wel obsessief bezig met eten.  Alles draait uiteindelijk om balans. Die heb ik inmiddels gevonden, waardoor ik nu wel kan genieten van een wijntje of stuk chocolade.”

Wat betekent sporten voor jou?

“Sporten vind ik lekker en is een uitlaatklep. Het past in mijn dagelijkse routine. Door rugklachten heb ik een tijd niet zwaar kunnen trainen. In plaats daarvan wandel ik nu een half uur met de hond in natuurgebied Het Twiske. Ik wil nu wel weer strakker worden en ga weer cardio oppakken. Verder gebruik ik de stairs voor mijn benen en billen en sta ik op de loopband terwijl ik Patience speel.”

Hoe heb je dit na je zwangerschappen weer opgepakt? 

“Toen ik beviel van mijn dochter, Irem, was ik 18 jaar. Ik heb toen zeven maanden lang borstvoeding gegeven en had geen behoefte om te sporten. Toen mijn zoon, Shai, werd geboren voelde ik de druk van mensen die naar mij keken, omdat ik bekend ben. Dat was niet fijn. Ik heb toen een HCG-kuur gedaan (heel ongezond!) en ben pas na drie maanden weer gaan sporten, omdat ik een hele zware bevalling had gehad.”

Waar haal je inspiratie uit?

“Ik focus alleen op mezelf. Op je levenspad komen er dingen voorbij – blije, maar soms ook verdrietige dingen. Ik geloof dat die situaties met een reden op je pad komen en dat het allemaal lessen zijn die je moet omarmen en accepteren, hoe moeilijk ook. Verder lees ik regelmatig boeken op het gebied van spiritualiteit en dat brengt mij veel.”

Wat wil je je kinderen meegeven?

“Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen erop kunnen vertrouwen dat er altijd iemand is die je steunt. Zelfs als diegene er niet meer is. Iemand die je onvoorwaardelijk steunt, geeft je kracht. Op het moment dat je dat hebt, kun je dingen loslaten. Dat zie ik aan Shai, die zijn vader precies een jaar geleden verloor en veel steun ervaart als we een kaarsje branden voor hem.”