“In mijn studententijd vlogen de kilo’s eraf toen ik mezelf een gezonder eetpatroon aanleerde. Een vriendin vond dat ik de receptjes en eetschema’s online moest zetten. Zo begon mijn bedrijf. Gezonder eten is echt niet moeilijk, al heb ik ook wel eens uitdagingen. Staat er ijs, dan móet ik dat hebben. Dat is ook helemaal niet erg.”

1. Ontzeg jezelf niets

“Mijn belangrijkste tip is dan ook: Ontzeg jezelf niets. Als je nooit meer chips mag, wil je het juist en is de kans groot dat (stiekem) die hele zak leeg gaat. Spreek met jezelf af dat je twee keer per week een bakje mag en hou je eraan.”                   

2. Zelf maken!

“Als je gezonder wilt eten en precies wilt weten wat je binnen krijgt, is het een goed idee om meer voeding zelf te gaan maken. Het bereiden van je eigen sauzen en pesto’s is niet moeilijk, lekker en je weet precies wat er in zit.”

3. Probeer verschillende bereidingswijzen

“Maak groenten spannender door ze anders te bereiden. Bak een aubergine niet, maar pof en pureer ‘m. Puntpaprika’s kun je uithollen en vullen met quinoa en munt, dat ziet er ook heel leuk uit. Experimenteer.”

4. Verwerk groenten in elke maaltijd

“Met het eten van meer groenten werden mijn cravings naar suiker op een gegeven moment minder. Je kunt groenten in al je maaltijden verwerken. Voeg bijvoorbeeld wat geraspte wortel toe aan je havermout in de ochtend, of pompoen aan je haverpannenkoekjes. Ook lekker met wat kaneel.”

 5. Maak het jezelf gemakkelijk

“Veel mensen zeggen dat ze geen tijd hebben voor gezonde voeding. Maar het lukt zeker, als je het jezelf maar gemakkelijk maakt. Kook grote hoeveelheden en vries maaltijden of bijvoorbeeld sauzen in porties in, dan heb je een gezond alternatief in huis.”