Eten waar je blij van wordt, zegt ze, en dat dus vooral héél lekker is. Maar, voeding moet ook gezond zijn. “Ik kies graag voor voedzame en pure producten. Ook moeten gerechten makkelijk zijn om te maken. Gelukkig heb je met een paar goede ingrediënten al snel een lekkere maaltijd. Met groenten kun je bijvoorbeeld heel veel.”

“Doordeweeks kook ik altijd zelf, eten we gezond en bevatten de maaltijden geen onnodige toevoegingen. Ik ben altijd al gek op groenten geweest. Het mooie is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Mijn ultieme feel good food is mijn lasagne, waarbij ik de lasagnebladen vervang door gegrilde aubergine. Zo lekker. De zoete aardappel is ook zo’n veelzijdig ingrediënt. Je kunt ‘m vullen met wat feta en in de oven schuiven, er frietjes van maken en ‘m natuurlijk lekker stampen.”

Snel op tafel

Hoewel ze zich zo nu en dan terugtrekt in de keuken voor uitgebreidere kooksessies, is Pauline doorgaans op zoek naar manieren waarop koken sneller en makkelijker kan. “Je kunt vrij snel een gezonde maaltijd neerzetten, bijvoorbeeld een salade Niҫoise binnen vijftien minuten. Je gooit wat boontjes, krieltjes, sla en ansjovis door elkaar en klopt zelf een dressing van yoghurt, mayonaise en wat verse kruiden. Ik ben ook fan van Mexicaans eten; met tomaatjes, kidneybonen, maïs, wat kruiden en kip heb je heel snel en eenvoudig een voedzaam en gezond gerecht.”

Meal preppen 

Echt geen puf om na een lange dag iets gezonds in elkaar te draaien? De foodblogger raadt je aan eens te meal preppen. “Hierbij kies je een dag uit waarop je voorbereidingen treft voor je gezonde voeding op andere dagen. Marineer de kip, kook de pasta voor je pastasalade of snij alvast wat harde groenten.”