Jessica van Wingerden

Directeur Research bij Schouten & Nelissen

“Een derde van het ziekteverzuim onder vrouwen tussen de 45 en 60 jaar op de werkvloer is toe te schrijven aan de overgang”, zegt Jessica van Wingerden. Ze is directeur Research bij Schouten & Nelissen en onderzoekt beroepsmatig diverse organisaties op thema’s zoals vitaliteit en burn-outs.

Er is volgens haar een relatie tussen overgangsklachten en het krijgen van een burn-out. “Bij vrouwen in de overgang verandert hun hormoonhuishouding. Welbekende klachten zijn opvliegers en nachtelijk zweten, een kort lontje en een emotionele onbalans. Juist dat gebrek aan balans maakt vrouwen kwetsbaarder.

De overgang gaat ook vaak gepaard met slapeloosheid. Dat maakt de werkdag natuurlijk alleen maar lastiger. Het gevolg? Vermoeidheid en, als die maar lang genoeg aanhoudt, uiteindelijk uitputting met een aanzienlijke kans op een burn-out.”

Niet willen zeuren

Juist omdat het de gezondheid en het welzijn van vrouwelijke medewerkers betreft, is de overgang een thema waarmee organisaties aan de slag moeten, benadrukt Van Wingerden. “Er zijn nu eenmaal verschillende fases in het leven van vrouwen die van invloed kunnen zijn op hoe ze zich voelen. Dat kan het geval zijn bij de overgang, maar bijvoorbeeld ook als ze net moeder zijn geworden.”

De link tussen overgangsklachten en verzuim leggen de HR-directeuren die Van Wingerden spreekt zelden, zegt ze. Hoogstens komt een combinatie van mantelzorg en werk(druk) die stress oplevert ter sprake. “Voor een deel is er sprake van trendgevoeligheid. Er is momenteel veel aandacht voor stress onder millennials en voor moeders die het hebben van jonge kinderen combineren met een drukke baan.

De link tussen overgangsklachten en verzuim wordt niet snel gelegd
 

De groep die in de overgang zit en daarvan klachten ondervindt wordt gewoon nog niet voldoende onderkend. Tegelijkertijd rust er ook nog een taboe op en hebben vrouwen de neiging om niet te willen zeuren.”

Wat doet de werkgever?

Bij organisaties is er geen onwil om met het thema aan de slag te gaan, zegt Van Wingerden. Het is meer een kwestie van er niet genoeg bij stilstaan. Een eerste vereiste is het onderwerp bespreekbaar maken. “Dat is een taak die HR op zich zou kunnen nemen. Je kunt aangeven dat je de dialoog graag aangaat om erachter te komen wat er nodig is om medewerkers meer in balans te krijgen.

Een andere actie is het inrichten van een spreekuur van de bedrijfsarts speciaal voor aan dit onderwerp gerelateerde vragen. Het inschakelen van een lifestylecoach is ook een optie, net zoals ondersteuning in de vorm van mindfulnesstrainingen of bedrijfssport. Kortom: zorg voor bewustwording, erkenning en faciliteer dat wat er nodig is.”

“Wees open”

Vrouwen die niet in balans zijn en nadelige gevolgen hiervan ondervinden op hun werk hebben soms zelf niet door dat de overgang de boosdoener kan zijn, zo laat Van Wingerden weten. Bewustwording is dus ook bij hen van belang. “Sommigen vinden het misschien lastig om erover te beginnen maar ik heb zeker het idee dat de meeste werkgevers hun probleem wel serieus nemen.

Bovendien heb je er alleen maar baat bij om open te zijn als je kampt met slapeloosheid als gevolg van de opvliegers. Misschien kun je tijdelijk een uur later beginnen en langer doorwerken. Soms moet je keuzes maken en tijdelijk bepaalde dingen niet doen die je te veel zijn. Zo houd je zelf de regie over een gezonde balans binnen en buiten het werk. Wat daarnaast kan helpen, is het ontmoeten van andere vrouwen met dezelfde problematiek. Zij kunnen je wellicht tips geven. Hoe je zelf omgaat met de overgang maakt uiteindelijk het verschil.”