1. Klachten

“Maar liefst anderhalf miljoen Nederlandse vrouwen hebben aan de overgang gerelateerde klachten. Het (naderende) einde van hun vruchtbare fase werkt in op het hormonale stelsel. Mogelijke gevolgen zijn opvliegers, nachtzweten, huidproblemen, vermoeidheid, verdroging in de huid- en slijmvliezen en concentratieverlies.

2. Gezonde botten

Het vrouwelijk lichaam maakt in en na de overgang minder (snel) nieuw botweefsel aan. Dat heeft te maken met een veranderende hormoonhuishouding. Het kan daarom lastig zijn voor vrouwen om gezonde botten te behouden. Zeker als ze ook te weinig beweging hebben gehad en niet genoeg vitamine D binnen krijgen.”

3. Help je lijf

“Gelukkig beschikt het lichaam over een zelfherstellend vermogen. Dit staat meer onder druk tijdens de overgang. Daarom moeten we dit vermogen een handje helpen. Dat kunnen we doen op een natuurlijke manier. Kruiden, vitaminen en mineralen kunnen je helpen de ontregelingen, die de overgang kan veroorzaken, beter aan te kunnen.”

4. Uit de natuur

Van het kruid monnikspeper zegt men dat het de hormoonbalans normaliseert en diezelfde eigenschap wordt ook toegeschreven aan de kruiden don quai en maca.

Het vrouwelijk lichaam ervaart de overgang als een periode van stress. Ook daarvoor biedt de natuur oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan rozenkruid en vitamine B. Salie kan helpen bij blaasproblemen en de stof chlorella kan bijdragen aan het herstel van de pH-waarden in het lichaam.”

5. Mineralen

“Voor gezonde botten moet de mineraalhuishouding op orde zijn. Het lichaam dient voldoende magnesium, zink en kalk te bevatten. Ook vetzuren, vitamine B, D, K, bamboe en chondroïtinesulfaat zijn belangrijk.”

6. Menocare en Osteocare

“Zoek je een natuurlijke manier om een overgangsklacht aan te pakken? Dan heb je niet genoeg aan één specifiek kruid, vitamine of mineraal. Het gaat namelijk altijd om een samenwerking van voedingstoffen in de juiste verhouding.

De tabletten van Menocare bevatten veel van de stoffen die ik net noemde. Je kunt deze combineren met Osteocare, dat zich specifiek richt op de bothuishouding van het lichaam.”

7. Dit kun je zelf doen

“Om de overgang zo goed mogelijk te lijf te gaan zorg je voor een goede basisvoeding, voor gezonde lichaamsbeweging in de buitenlucht en drink je zes tot acht volle glazen water per dag. Dan pas kunnen voedingsstoffen goed worden opgenomen.

Beperk buikvet tot een minimum, want dat zorgt voor hormonale uitputting. Ga elke dag minstens een half uur naar buiten. En: zet je mobiel ’s nachts uit met het oog op de straling.”

20 % korting op Osteocare en Menocare vitaminen en mineralen

Voer bij de afronding van je bestelling de volgende code in: Pla20N

www.plantina.nl

Menocare                     Osteocare