Verandering in hormoonhuishouding

“De overgang hoort erbij”, hoor je wel eens. Maar dat betekent niet dat deze periode in je leven gemakkelijk is. Integendeel: onze hormoonhuishouding wordt flink in de war geschopt. Omdat ons lichaam letterlijk een verandering ondergaat, komen daar verschillende klachten bij kijken. Opvliegers, botontkalking en vaginale droogheid zijn maar enkele voorbeelden.

Vriespunt

Maar de overgang is meer dan alleen lichamelijke ongemakken. Het heeft ook een invloed op onze gevoelens. We worden prikkelbaarder, hebben minder zin in sociaal contact en intimiteit. Daarom kan de overgang een negatieve invloed hebben op onze relatie.

We maken niet alleen minder tot geen oestrogeen aan, maar ook nog eens minder tot geen testosteron. Hierdoor kan ons libido in sommige gevallen dalen tot het vriespunt. Zonde, want wanneer we ouder worden krijgen juist steeds meer de tijd om te genieten van de intieme momenten met onze partner.

Elkaar tegemoetkomen

Eerst en vooral: praat erover! In een gezonde relatie is communicatie heel belangrijk. Leg je overgangsproblemen aan je partner uit. Het is jammer wanneer je dit niet zou doen. Dan leidt het alleen tot onbegrip en irritatie. Dat zet natuurlijk druk op je relatie.

Bij goede communicatie moet je begrip kunnen verwachten van je man. Maar heb ook begrip voor hem. Probeer elkaar een beetje tegemoet te komen. Er zijn namelijk meerdere manieren om intiem te zijn met elkaar. En met een keertje zin maken is ook niets mis. Producten zoals Zestra kunnen je daarbij helpen.

Over Zestra

Zestra is verkrijgbaar in een proefverpakking, speciaal voor onze lezers aan een kennismakingsprijs. Bezoek www.zestra.nl. Vergeet niet om deze promotiecode te gebruiken: zestra4me.