Périne Heerooms

Périne Heerooms
Schoonheidsspecialiste

“Ik heb altijd gekeken naar het lichaam als een holistisch geheel, waar de huid deel van uitmaakt. De eigen verzorging moet optimaal zijn en ook de basis in huidverzorging ligt bij de persoon zelf. Huidverbeterend werken is anders dan huidverzorgend werken. Om je huid écht te verbeteren, kun je het beste langs een specialist gaan. Een gediplomeerde schoonheidsspecialiste kan de huid vervolgens aanvullend behandelen.

“Verslapping, dunnere huid, rimpels, pigmentvlekjes, haargroei in het gezicht, zichtbare haarvaatjes of plaatselijk verhoogde talgproductie, zijn de meest voorkomende huidklachten die veroorzaakt kunnen worden door de overgang. Een schoonheidsspecialist kan deze problemen op de juiste manier behandelen. Zij beschikt over kennis van de verschillende huidlagen en weet welk effect elke behandeling op de huid heeft.

Dat is ook het mooie van ons vak; er achter komen wat iemands wensen zijn en een manier vinden om deze op de juiste manier te behandelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan behandelingen als radiofrequentie (tegen huidverslapping), een laserbehandeling voor overbeharing, microdermabrasie, een peeling, stimulerende (bindweefsel)massage of bijvoorbeeld mesotherapie (tegen huidveroudering).

Deze behandelingen worden ingezet om problemen aan te pakken op een dieper niveau. Een goede samenwerking met je specialiste is hierin belangrijk, pas dan kun je de mooiste resultaten behalen.

Ook gezonde voeding en aanvullende plantaardige voedingssupplementen spelen een belangrijke rol.

Je huid goed op peil houden is erg belangrijk, zowel van binnen als van buiten. Toch heb je als vrouw zelf ook heel veel in de hand. Naast de bekende tips over voldoende water drinken, niet te veel in de zon zitten en het zoveel mogelijk mijden van stress, spelen ook gezonde voeding en aanvullende plantaardige voedingssupplementen een belangrijke rol.

Het gebruik van goede ondersteunende verzorgingsproducten, zoals bijvoorbeeld een dagverzorging met de juiste UV-A en UV-B filter, is echt een must. Ook producten met werkzame stoffen zoals retinol, hyaluron en fyto-oestrogeen zijn daar een voorbeeld van. Als je dit dagelijks doet, wordt je huid conditioneel beter. En hoe sterker de conditie van de huid, hoe effectiever zij op een behandeling reageert!

Ik houd me als schoonheidsspecialiste voornamelijk bezig met huidverbetering, maar weet ook dat de overgang invloed kan hebben op de rest van je lijf. Als ik merk dat een vrouw door de overgang niet in balans is, bijvoorbeeld qua voeding of andere zaken waarin ik niet gespecialiseerd ben, dan wil ik haar wel graag helpen.

Ik verwijs haar dan door naar o.a. Care for Women, een personal trainer of een voedingsdeskundige. Ik vind het fijn om te zien dat ze daarna beter in haar vel zit. En uiteindelijk straalt haar huid hierdoor meer en komen de behandelingen nog meer tot haar recht!”