Zo kan regelmatig gebruik van bijenproducten als supplement zorgen voor:

- algeheel gevoel van welzijn

- toegenomen vitaliteit

- regulering van de maandelijkse cyclus

- verbetering van de concentratie en geestelijke alertheid

- regulering van de leeftijdsovergang

- stimulering van de afweerkrachten

- een positief lichamelijk en geestelijk gevoel

De werkzame ingrediënten zijn onder andere Royal Jelly en bijenpollen en bijenbrood. Maar wat zijn dit precies voor werkzame stoffen?

Royal Jelly

Een stof uit de bijenkorf die door de werkbijen aan een Koninginnebij wordt verstrekt. De werkbij en de Koninginnebij ontstaan uit dezelfde soort larve. Het verschil in toegediend voedsel bepaalt uiteindelijk welke larve een Koningin wordt. De larve die Royal Jelly krijgt toegediend wordt Koningin en leeft vijf jaar. De larve die deze stof niet krijgt toegediend wordt werkbij en leeft maar zes (!) weken. 

Gefermenteerde Bijenpollen

Gefermenteerde Bijenpollen zijn bloesemdeeltjes, verzameld door bijen, die naar de korf worden gebracht en in de raten worden verzameld.

Door de constante temperatuur van de korf (40 graden) worden deze bloesemdeeltjes op een natuurlijke wijze gefermenteerd, waardoor er een verrijking van het product ontstaat met een hoog gehalte aan Bioflavonoiden.

Bijenbrood

Bijenbrood is het voederdeeg, gemaakt door werkbijen ten behoeve van de larven. Deze bijzondere stof bevat zoveel ‘Biogene Stimulatoren’ dat Bijenlarven die deze stof door de werkbijen krijgen toegediend pas dan het hart, de bloedvaten, het bloedsomloopstelsel, het zenuwstelsel, de pootjes en het spijsverteringskanaal gaan vormen. In slechts drie dagen tijd wordt de larve volledig volwassen.