De app

“Met mijn fitnessapp train je onder meer op kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. De focus ligt niet op afvallen maar op lekker in je vel zitten. Je volgt trainingsschema’s gedurende 50 dagen. Elke dag sporten hoeft niet; je traint op maandag, woensdag en zaterdag.

Drie weken achter elkaar volg je afwisselend twee trainingen (A en B) in de volgorde A, B en dan weer A. Na drie weken krijg je via de app nieuwe oefeningen”, vertelt de wereldkampioen kickboksen. Voedingsadvies biedt de app ook. Per maaltijd krijgt de gebruiker diverse gezonde opties voorgeschoteld.

Binnen of buiten

Dat je onafhankelijk van locatie kunt trainen is volgens Verhoeven een van de voordelen. Ongeacht welke dag het is, kun je zelf bepalen of je binnen op zolder, in de sportschool met fitnessapparaten of buiten in de tuin of het nabijgelegen park je oefeningen doet. “De trainingen bieden voor elk wat wils, of je nu het niveau van beginner, average of pro hebt. De app kost je eenmalig een relatief klein bedrag. Nu heb je dus echt geen enkel excuus meer. Het is alleen nog maar aan jou”, zegt hij.

De voordelen

Iedereen kan een goede sportieve prestatie neerzetten, vervolgt Verhoeven. “Als je het maar graag genoeg wilt. Het is fijn om te sporten, om fit te zijn en je gaat er daadwerkelijk beter door in je vel zitten. Je beweegt makkelijker, je concentratie wordt beter. En je uiterlijk ook. Dat maakt mensen veel zelfverzekerder.”

Rico's eigen weekschema

Maandag

09.00 uur. Cardio workout van anderhalf uur. Rico traint onder meer met de speed ladder en moet in een hoog tempo trappen tegen een bokszak. Een explosieve training, zoals hij het noemt.

15.00 uur. ’s Middags staat er krachttraining op het programma. Die duurt ongeveer een uur. Daarna is het de beurt aan de training van de borst, schouders en de triceps. Zelf kun je die laatste training ook doen; op Rico’s fitnessapp is dit ook een onderdeel.

Dinsdag

9.00 uur. Rico heeft gevechtstraining gedurende een uur. Sparren is een van de onderdelen.

Einde dag. Het is tijd om hard te lopen, ongeveer 50 minuten. Rico kiest er soms voor om dat buiten te doen, andere keren pakt hij de loopband.

Woensdag

9.00 uur. Tijd voor de techniek. In een training van anderhalf uur is Rico zich technisch aan het scherp stellen voor de naderende wedstrijd.

15.00 uur. Krachttraining. Deze keer is deze gericht op de benen, rug en biceps. Dit is ook een van de trainingen op Rico’s fitnessapp.

Donderdag

9.00 uur.  Een uur sparren.

15.00 uur. Rico volbrengt een explosieve training met oefeningen waarmee onder meer zijn reactievermogen wordt getraind.

Vrijdag

9.00 uur. Rico traint gedurende een uur zijn techniek.

’s middags. Vrij.

Zaterdag

08.00 uur. Krachttraining. Daarna pakt Rico ook nog een onderdeel van zijn fitnessapp.

Zondag

Op zondag variëren de tijdstippen en de trainingen. Soms bestaat de training uit schaduwboksen.