Ab Verkaik

“Ik ben echt een hardloper en fietser, maar heb ontzettend last van koude handen en voeten. Dat is een groot probleem zodra het buiten kouder wordt. Toen ik eenmaal had besloten om op koude dagen niet meer buiten te gaan sporten, ging ik op zoek naar een andere oplossing om in beweging te blijven.

Ik wil immers niet de hele winter aan de bitterballen zitten. Daarnaast heb ik een zittend beroep, dus is het extra belangrijk om sportief bezig te zijn en aan mijn conditie te blijven werken. De keuze is toen gevallen op een fiets, bijna een soort triatlon-fiets, voor thuis.

Hij staat op zolder en ik maak er graag gebruik van. Het is een goede training en het voelt net alsof ik op mijn eigen racefiets zit. Ik kan ook nog kiezen uit verschillende standen en programma’s. Fantastisch vind ik het!”

Vrijheid

“Het is fijn om ieder moment van de dag te kunnen beslissen om te gaan sporten. Of het nu regent of vriest, ochtend is of avond; het kan altijd. Ik probeer ten minste drie keer per week zo’n anderhalf tot twee uur te fietsen. Dat gaat prima. In de sportschool zal je mij niet tegenkomen. De drempel om daarheen te gaan vind ik te hoog.

Het is fijn om ieder moment van de dag te kunnen beslissen om te gaan sporten.

Een sportabonnement kost vaak veel geld en het reizen ernaartoe kost te veel tijd. Ik loop gewoon naar zolder en spring direct op de fiets. Bidon mee, radio aan en gaan! Je moet wel wat discipline hebben om je er echt toe te zetten. Maar het feit dat je binnen een paar minuten op je fiets zit, maakt het een stuk makkelijker. Als je dan eenmaal hebt gesport, ben je zo trots op jezelf dat je het weer hebt gedaan. Ik geniet er echt van. Anderhalf uur keihard werken op die fiets en dan sterretjes zien. Heerlijk.”


Chiel de Smale

“Toen ik mijn huidige huis kocht en een kamer over had, ging ik nadenken over mijn hobby’s en hoe ik deze kamer kon vullen. Ik sport graag, dus was de aanschaf van fitnessapparatuur voor thuis een logische keuze. Ik heb een hele set aangeschaft; een bankdrukstel met halterstang en schijfgewichten, een powerstation, een Bowflex dumbbellset tot 41 kilo en een EZ-curlstang.

Daarnaast nog basisartikelen zoals een halterbankje en matjes. Hiermee heb ik echt een kleine sportschool voor mezelf gecreëerd. De keuze voor een hele set was heel bewust. Als je serieus aan krachttraining wil doen, moet je verschillende oefeningen kunnen uitvoeren.

Ik heb goed nagedacht over mijn fitnessdoelen en aan de hand daarvan de apparatuur ingekocht. Daardoor kan ik met de spullen die ik nu heb goed variëren. Het is eenmalig een investering, maar ik geniet er echt van dat ik mijn eigen fitnessapparatuur heb.”

Beter dan de sportschool

“Naast hardlopen en voetballen wil ik minimaal twee keer per week thuis krachttraining doen. Het is natuurlijk een groot voordeel dat ik dan de deur niet uit hoef. Sporten kost op deze manier echt veel minder tijd dan wanneer je naar de sportschool gaat. Daarbij scheelt het ook abonnementskosten. Maar het fijnste is dat ik kan sporten wanneer ik wil.

Sporten kost op deze manier echt veel minder tijd dan wanneer je naar de sportschool gaat.
 

Ik train weleens op zaterdag- of zondagavond, dan zijn de meeste sportscholen dicht. Nu heb ik mijn eigen sportschool binnen handbereik, op elk moment van de dag. Alleen trainen vind ik ook niet erg, ik mis geen sportmaatje. Mijn vrienden zie ik tijdens het voetballen. En tot slot: in tegenstelling tot in de sportschool hoef ik thuis nooit te wachten tot een toestel vrij is. Alles is direct voor mij beschikbaar. Wat een luxe!”