Mark Tuitert

Ex-topschaatser & ondernemer


Het was even wennen toen Mark Tuitert stopte met schaatsen op het hoogste niveau: “Het was in het begin heel vreemd om niet meer dag en nachtmet je lichaam bezig te zijn en dat twee keer per dag af te beulen. En mezelf niet meer de vraag hoeven stellen: hoe kan ik harder schaatsen?”

Sporten blijft hij natuurlijk doen, maar nu gewoon 4 à 5 keer per week. Tuitert: “Als topsporter leef je voortdurend op de grens: wat moet ik wel doen en wat niet. Ik voel me nu veel fitter en lekkerder omdat ik dat niet meer met me meedraag. “

Zichzelf continu blijven uitdagen, dat doet de voormalig topatleet nog steeds elke dag. Alleen niet meer op de schaatsbaan, maar op zakelijk gebied. Tuitert: “Als atleet was ik altijd op zoek naar beter en sneller, en ik dronk vaak een espresso voor mijn belangrijke trainingen en wedstrijden.

Maar ik wist ook dat kauwgom de beste manier is om cafeïne op te nemen, omdat het via de slijmvliezen van je mond sneller werkt dan via je darmen, zoals bij pillen of koffie. Cafeïne gum bestond nog niet, dus besloot ik het zelf op de markt te brengen: First Athletes Energy Gum. Een kauwgom die focus, power en uithoudingsvermogen bevordert.”

Een kauwgom die focus, power en uithoudingsvermogen bevordert.
 

Ook heeft hij Friesland en de schaatsbanen daar ingeruild voor Zuid-Holland, waar hij met zijn kinderen en voormalig langebaanschaatsster en vrouw Helen van Goozen samenwoont. Volgens Tuitert de ideale uitvalsbasis voor zijn nieuwe leven dat gevuld is met afspraken, presentaties, lezingen en kantoordagen.

Sporten en fit zijn lopen nog steeds als een rode draad door zijn leven. Zo is hij ook een van de trainers van fitchannel, een online sportschool waar je mee kunt trainen met Mark. “Dan hoef je niet naar de sportschool en dat is waar veel mensen tegenaan lopen. We geven trainings- en voedingsvideo’s, zodat je samen met mij kunt trainen in je eigen huiskamer. Want iedereen wil toch gewoon fit zijn?!”

Test first energy gum nu zelf!

Bestel met 25% korting op www.Firstenergygum.com met de code FIRSTMH25