Huib van Santen

Voorzitter Blue Ribbon

Mocht je zo’n niet-populair onderwerp aansnijden onder het genot van een biertje aan de bar dan zie je mannen verkrampen en binnen no time praten ze weer over ‘echte’ mannen-dingen.

Toch weten veel mannen dat op latere leeftijd hun grote vriend hen in de steek kan gaan laten door bijvoorbeeld het dalen van de testosteronspiegel of door het ontstaan van prostaatkanker. Problemen met de prostaat kunnen zelfs leiden tot een gehele ‘out of order’ van je actieve vriend en dat leidt tot grote schaamte van heel veel mannen en vaak tot onbegrip bij hun bedgenoten.

Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving met deze ellendige mannenziekte. 1 op de 10 mannen krijgt prostaatkanker! Toch wordt daar nauwelijks over gesproken.

Als je bovendien beseft dat gemiddeld 2.500 mannen per jaar aan prostaatkanker overlijden, dan is het wellicht verstandig juist niet de andere kant op te kijken. Want waarom deze feiten negeren, terwijl misschien jij, zelfs als je nog jong bent, morgen of overmorgen wel één van die slachtoffers bent?

1 op de 10 mannen krijgt prostaatkanker!

Blue Ribbon streeft ernaar dat iedere man weet dat de prostaat bestaat en dat je er heel veel ellende door kunt krijgen als je er niet tijdig bij bent. Blue Ribbon wil mannen en vrouwen bewust maken van de prostaat en het risico op prostaatkanker. Daarnaast hoopt Blue Ribbon iedere man boven de 40 te overtuigen van het grote belang om elke twee jaar de PSA te laten checken en alert te zijn op deze meest bedreigende mannenziekte.

Blue Ribbon wil prostaatkanker onder de aandacht brengen via de media en ludieke acties om zo de taboes te doorbreken. Mannen moeten meer gaan praten over hun ‘echte mannending’ om zo de kans op een snelle herkenning, genezing en overleving te vergroten.

Steun Blue Ribbon!  www.blueribbon.nl