1. Wat verstaat u onder liposuctie?

“Liposuctie is het definitief verwijderen van plaatselijke vetophopingen. Onder lokale verdoving wordt het vet met hele fijne canules, een soort holle naalden, weggezogen.

Liposuctie is op bijna alle gebieden van het lichaam toepasbaar, maar de meeste liposuctiebehandelingen voeren we uit op de maag, heupen, buik en taille.”

2. Is liposuctie een methode om af te vallen?

“Nee. Liposuctie is geschikt voor mensen met een gezond gewicht die zich storen aan plaatselijke vetophopingen. Je valt er niet van af, maar je verbetert de contouren van je lichaam.”

3. Is liposuctie geschikt voor mannen en vrouwen?

“Jazeker, zolang iemand maar voldoet aan de gewichtsvoorwaarden. Dus niet te zwaar. Met andere woorden: een BMI van maximaal dertig. Mannen moeten zich er echter wel van bewust zijn dat liposuctie niet toepasbaar is op wat ik noem ‘harde mannenbuiken’, waarbij het vet echt rond de organen zit.”

4. Kan het vet terugkomen na een behandeling?

“Nee, de stamcellen zijn weggehaald dus het vet komt niet terug. Dit is echter geen vrijbrief om ongelimiteerd te eten. Dus als je op gewicht blijft dan zal je verder geen vet erbij krijgen.”

5. Hoe verloopt het herstel?

“De eerste dagen tot twee weken na de behandeling kan je last hebben van beurse plekken en spierpijn, maar je kan wel van alles doen. Je kan het vergelijken met een  tandartsbehandeling.

Na de liposuctie krijg je een speciaal drukpak aan: een soort body of broekje van speciale stof, dat heel strak zit. Het voorkomt zwelling en zorgt ervoor dat de huidlagen zich weer mooi aan elkaar hechten. Dit drukpak draag je twee weken dag en nacht, en vervolgens twee weken alleen ‘s nachts óf overdag.”