Chris Nederhorst

Chris Nederhorst
Oprichter van www.matras.info

Immuunsysteem

“Goed slapen is belangrijk omdat het immuunsysteem onder andere wordt gevoed door slaap”, verklaart Chris Nederhorst, oprichter van www.matras.info.  “Bij een zwak immuunsysteem kunnen pijnklachten erger worden. Daarom is het belangrijk, zeker als je chronisch ziek bent, dat je een zo goed mogelijke nachtrust hebt.”

Om mensen te informeren heeft Chris het internetplatform opgezet. “Als ondernemer heb ik bijna dertig jaar ervaring met het leveren van kwalitatief goede matrassen aan mensen met lichamelijke klachten. Wat ik heel belangrijk vind, is dat mensen met lichamelijke klachten hun matras kunnen uitproberen en omruilen. Proefliggen in een beddenwinkel is een momentopname. Alleen door er echt op te slapen, blijkt of een matras geschikt is.”

Drie belangrijke factoren

“Drie dingen zijn belangrijk: de juiste hardheid, ventilatie en drukverlagende werking", aldus de matrasspecialist. "Het matras moet niet te hard zijn, maar ook niet te zacht. Door een te zacht matras kan het zijn dat er minder pijn is op de reumaplekken, maar dat er ‘ergonomische pijn’ in de rug of nek ontstaat.

"Het tweede punt is goede ventilatie", vervolgt Chris. "Als het matras te veel vocht vasthoudt, koelt het lichaam af en verergeren de pijnklachten. Het derde aandachtspunt is dat het matras drukverlagend is. ‘Traagschuim’ vormt een mal van de lichaamsvorm. Door een goede doorbloeding worden ontstekingen door het lichaam op natuurlijke wijze afgevoerd.”

“Belangrijk voor reumapatiënten is verder dat een matras niet op bepaalde punten geplet wordt, zodat er geen overdruk ontstaat”, vult de matrasspecialist aan. “Veel mensen zijn radeloos en denken dat het niet beter kan met slapen”, heeft Chris ervaren. “Maar met intensieve begeleiding is het mogelijk een matras te vinden dat pijnklachten kan verminderen. Met mijn platform wil ik mensen daarbij helpen.”