Roy Teesing

Eigenaar The Cryo and Spa Experience in Den Haag

Wat is cryotherapie?

Het is een koude behandeling die pijnklachten van reumapatiënten aanzienlijk kan verminderen. Dit komt o.a. doordat de kou de buitenste laag van de huid snel afkoelt, waardoor de preventieve bescherming van het lichaam wordt geactiveerd. Door dit proces komen o.a. gelukshormonen vrij, die pijnklachten en bijvoorbeeld stress aanzienlijk kunnen verminderen.

De behandeling duurt maar 3 tot 4 minuten en is goed vol te houden, omdat het een heel andere kou is dan een koude douche of een ijsbad. De behandeling kan dus in korte tijd bijdragen aan een verbetering van de levenskwaliteit en de algehele gezondheid.

Voor wie is dit geschikt?

Voor iedereen die laagdrempelig, efficiënt en betaalbaar iets wil doen aan (chronische) pijnklachten. Aan de hand van de medische voorgeschiedenis en de wensen adviseren wij het meest veilige en optimale behandelplan voor onze klant. De effecten van de behandeling kunnen 4 tot 6 uur aanhouden.

Hoe verloopt de behandeling?

Om van het bezoek een onvergetelijke ervaring te maken, krijgt iedereen, voor de behandeling, eerst een persoonlijk adviesgesprek en een vitamineshot met veel anti-oxidanten. Na de behandeling sluiten we uw bezoek ontspannen af met een heerlijke stoelmassage.

U biedt ook unieke lichttherapie aan. Wat houdt dat in?

Dat is een behandeling voor het hele lichaam, met rood en bijna-infrarood licht. In feite het positieve licht van de zon, zonder de schadelijke UV-straling. We gebruiken hiervoor, als enige in Nederland, de NovoTHOR. Het licht kan doordringen in de lichaamscellen, waar het de schadelijke stoffen als gevolg van stress kan opruimen en kan bijdraagt aan het verminderen van pijn en ontstekingen.

Schadelijke stoffen in de cel worden gezien als een oorzaak van vrijwel alle welvaartziektes zoals auto-immuunziekten en kanker. De NovoTHOR kan hier zonder bijwerkingen dus iets tegen doen.

Wat is het effect bij reuma?

Er is al veel onderzoek gedaan en hieruit is o.a. gebleken dat het de stijfheid en pijn bij reuma kan verminderen. Doordat wij de helende werking van licht gebruiken voor het hele lichaam, kan dit effect in het hele lichaam worden ervaren. Met onze service hopen wij een mooi en natuurlijk alternatief te bieden voor mensen met chronische pijnklachten.