Ontgifting

Door te transpireren kan het lichaam op een natuurlijke manier genezen, gezond blijven en ontgiften. De ontgiftende werking van een Sunlighten cabine is 7 tot 10 keer sterker dan bij een klassieke sauna. In een conventionele sauna zweet de gemiddelde persoon 3% giftige stoffen en 97% water uit. In een Sunlighten cabine is dit 20% giftige stoffen en 80% water.

Pijnverzachting

Verzacht rug- of nekpijn en artritis met de therapeutische warmte van een infraroodcabine. Wetenschappers die HRP (Heat Responsive Pain - pijn die op warmte reageert) onderzoeken, hebben opmerkelijke therapeutische resultaten vastgesteld bij lage rug- en bovenlichaam pijnen die continu onder lage intensiteit werden blootgesteld aan warmte. Lage rugpijn en bovenlichaam klachten valllen onder het HRP-spectrum.

Gewichtsverlies

Uit onderzoek blijkt dat men tijdens een sessie van 30 minuten in een infraroodcabine ruim 600 calorieën verbrandt. In een infraroodcabine probeert het lichaam zichzelf af te koelen en daardoor nemen het hartritme, het hartminuutvolume en de stofwisselingssnelheid aanzienlijk toe.

Lagere bloeddruk

De Solarcarbon® warmte-elementen werden gebruikt bij een medische studie door de universiteit van Missouri Kansas City in 2005, waaruit bleek dat de bloeddruk verlaagde bij personen die driemaal per week een sessie van 30 minuten deden. Herhaalde infraroodbehandeling verbetert de verminderde bloedvatfuncties bij patiënten die last hebben van een hoge bloeddruk. Dat wijst erop dat infraroodtherapie preventief kan werken voor arteriosclerose (slagaderverharding).

Verbeterde Bloeddorstroming

Spieren verwarmen met behulp van infrarood verhoogt de bloeddoorstroming alsof u aan sport doet. Ook de verhoogde lichaamstemperatuur vertaalt zich in een betere doorstroming. De verhoogde perifere circulatie zorgt voor voldoende bloedtransport om ontstekingen tegen te gaan, pijn te verzachten en het genezingsproces te versnellen.