Margret Arts

Margret Arts
Patiënt en arbeidsparticipatiecoach

Nu staat Margret Arts anderen bij met advies en coaching over leven en werken met een chronische aandoening. “Mensen met reuma of een andere chronische aandoening hebben vaak wat flexibiliteit of aanpassingen nodig om te kunnen blijven functioneren.

Op het moment dat ik de diagnose reuma kreeg, was ik werkzoekend. Ik raakte arbeidsongeschikt. Dat alleen heeft al een enorme impact op je sociale leven. Daarnaast had ik veel pijn en kampte ik met enorme vermoeidheid.

Mijn reuma kent een grillig verloop; de ene dag gaat het goed, de andere dag gaat het heel slecht. Mensen zien je alleen op de goede momenten, dus de gedachte leeft dan wel eens dat het allemaal wel meevalt.”

Communiceren

Arts leerde wat de drie belangrijkste woorden zijn voor mensen met een chronische aandoening; accepteren, doseren en communiceren. “Het begint met accepteren dat je niet meer kunt wat je vroeger wel kon. Doseren hoort daar bij.

Laat anderen weten wat wel en niet kan, waar je tegenaan loopt en wat je nodig hebt.

Als ik bijvoorbeeld ‘s morgens medische fitness heb gedaan, kan ik ’s middags echt geen boodschappen meer doen. Daar komt het communiceren om de hoek, laat anderen weten wat wel en niet kan, waar je tegenaan loopt en wat je nodig hebt. Maar óók wat je wel kunt!”

Toen de reuma ‘onder controle’ was, wilde Arts wel graag weer iets gaan doen. “Ik heb een schat aan ervaring in loopbaanadvies en re-integratie en ben een certificeringstraject gaan volgen tot ervaringsdeskundig participatiecoach.

Ik geef begeleiding vanuit mijn opleiding, maar ook steun en inzicht vanuit mijn eigen ervaring met een chronische aandoening.” Arts helpt nu mensen met reuma en andere chronische aandoeningen om weer aan het werk te gaan, aan het werk te blijven óf ze helpt met andere zaken zoals coaching in het doseren en communiceren. Ze doet dat als zelfstandige én als vrijwilliger voor ReumaZorg Nederland.

Flexibiliteit

Arts vertelt dat rond de 43 procent van de mensen met reuma een betaalde baan heeft. “Er is nog een wereld te winnen in de communicatie met werkgevers. Soms hebben de mensen met reuma (of een andere chronische aandoening) wat meer flexibiliteit nodig. Dat kan al in kleine aanpassingen zitten, een andere werkplek, aangepaste werktijden.

Of wellicht een ander rooster of zelfs ander werk. Openheid naar collega’s en leidinggevenden over wat je nog wel kunt en wat niet meer kan (zonder aanpassing) kweekt ook begrip. Je wilt niet klagen en zeuren over je reuma, maar als je wil blijven werken, is erover praten belangrijk! Communicatie is hier echt het sleutelwoord.”

Individueel

Arts stelt dat reuma een individueel verloop heeft. “De één heeft continu enorm veel pijn, een ander in veel mindere mate of niet continu. Ik kan dus niet iedereen hetzelfde advies geven.

Een bouwvakker met ernstige reuma is heel iets anders dan een receptioniste met reuma. De aanpassingen zullen verschillen en de mogelijkheden om te blijven werken, ook. Mijn advies en coaching zijn individueel en mijn eigen ervaringen geeft het een meerwaarde.”

Werkgevers tonen niet altijd begrip voor medewerkers met reuma of andere chronische aandoeningen. “Het is heel wisselend, sommigen doen echt hun best om medewerkers tegemoet te komen met aanpassingen, anderen helemaal niet. Ik merk grote verschillen.”